+30 211 4086920 & 6934919569

Το καταστημα θα παραμεινει κλειστο απo 3/8-19/08 & 27/8-7/9

 
theOliveSense.Ελαιόλαδο.Σαπούνια.Χειροποίητο σαπούνι έξτρα παρθένου ελαιολάδου.Handmade extra virgin olive oil soap

ΚΛΑΣΙΚΟ 100 gr

τιμή €4.00 €3.00

διαθεσιμότητα : Διαθέσιμο ελαντλημενο

Vendor: ευαίσθητη επιδερμίδα

Χειροποίητο σαπούνι έξτρα παρθένου ελαιολάδου και πολύτιμων ελαίων

Ιδανικό για όλα τα δέρματα



περιγραφη

Ένα σαπούνι απόλυτης καθαριστικής ικανότητας με πλούσιο βελούδινο αφρό λόγω της προσθήκης ελαίου καρύδας.
Ιδανικό για όλα τα δέρματα.
 

Συστατικα

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, βαλσαμέλαιο,λάδι καλέντουλας, λάδι jojoba, βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο, σόδα, αποσταγμένο νερό

Χωρίς: Parabens, SLS, Propylene glycol, Phthalates, NM, PCM,τεχνικά χρώματος.

πληροφοριες συστατικων

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι το μυστικό της μακροζωίας των Ελλήνων. Πέραν των άλλων, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείτο κατά την αρχαιότητα για τις ασθένειες του δέρματος. Στον ιπποκράτειο κώδικα διαβάζουμε πάνω από 60 φαρμακευτικές χρήσεις, στην πλάκα του Απελλά-στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, αναφέρεται η θεραπεία από την κεφαλαλγία με την χρήση ελαιολάδου, ενώ στην εικονογραφία της αρχαιότητας συναντούμε ήδη από τον 6ο αιώνα τις καθαριστικές ιδιότητες του ελαιολάδου, συνήθως νέους που χρησιμοποιούν ένα ειδικό εργαλείο την "στλεγγίδα" για να καθαριστούν αφού πρώτα χύσουν ελαιόλαδο στο χέρι τους. Σαν μέσο καλλωπισμού το ελαιόλαδο το συναντούμε στην Οδύσσεια στον Τηλέμαχο, ο οποίος πλένεται με νερό και μετά αλείφεται με ελαιόλαδο. Οι αρχαίοι Έλληνες θεραπευτές χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο για να επουλώσουν πληγές, για να θεραπεύσουν την αϋπνία, τη ναυτία, τη χολέρα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν για να ενυδατώσουν και να μαλακώσουν το δέρμα τους ή το έβαζαν στα μαλλιά τους για να είναι υγιή και λαμπερά. Πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Α, Ε και πολυφενόλη, τα οποία είναι ισχυρά ενεργά αντιοξειδωτικά. καθώς βοηθούν δραστικά στην καθυστέρηση των συμπτωμάτων του γήρατος, στην αναζωογόνηση και αναδόμηση του δέρματος σε βάθος. Διατηρεί απαλό το δέρμα και το βοηθά να επανακτήσει την χαμένη ελαστικότητα του. Περιέχει επίσης βιταμίνη Κ η οποία σχετίζεται με την χλωροφύλλη και προσφέρει σημαντική βοήθεια στην καταπολέμηση της ακμής.

Αμυγδαλέλαιο: Το λάδι αυτό εξάγεται από τους πυρήνες των γλυκών αμυγδάλων και έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για διάφορες θεραπευτικές χρήσεις και ενυδάτωση. Έχει ελαφρά κιτρινωπή όψη και γλυκιά οσμή και θεωρείται από τα καλύτερα έλαια επειδή δεν είναι πολύ βαρύ ή κολλώδες. Εκτός από τη χρήση του ως καλλυντικό ή προϊόν φροντίδας του δέρματος, το αμυγδαλέλαιο επίσης χρησιμοποιείται ευρέως σε ιαματικές πηγές για αρωματοθεραπεία. Αυτό το λάδι είναι ιδανικό για μασάζ και κάνει το δέρμα σας καθαρό και λαμπερό. Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Αποτελεί εξαιρετικό μαλακτικό για τα μαλλιά, το ταλαιπωρημένο δέρμα να ξαναβρεί την φρεσκάδα και την ελαστικότητα του, και ειδικά για τις ταλαιπωρημένες άκρες. Χρήση αμυγδαλέλαιου στις άκρες των μαλλιών, λίγες ώρες πριν το λούσιμο θα τις ενυδατώσει και θα τις δυναμώσει. Επίσης θα προσφέρει υγιή λάμψη στα μαλλιά.Το αμυγδαλέλαιο βοηθά με τις μαλακτικές του ιδιότητες το δέρμα του κεφαλιού. Έτσι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις ξηροδερμίας και ερεθισμών. Ένα καλό λούσιμο μετά τη χρήση του θα εξασφαλίσει την αφαίρεση της λιπαρότητας, για όσους έχουν λιπαρά μαλλιά.

Λάδι Καρύδας: Το έλαιο καρύδας είναι μια θαυμάσια πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το μαγνήσιο, ποτάσσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Έχει επίσης εξαιρετική αντιοξειδωτική αλλά και αντιφλογιστική ιδιότητα, ενυδατώνει άριστα το δέρμα σε βάθος βοηθώντας έτσι την επιδερμίδα να απαλλαγεί άμεσα από την ξηρότητα, θεραπεύει και ηρεμεί από τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες, αναζωογονεί και διατηρεί υπέροχα απαλό και λείο το δέρμα. Είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προστατεύοντας το δέρμα από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Επίσης, το λάδι από καρύδα, χάρη στη μικρή μοριακή δομή του, επιτρέπει τη γρήγορη απορρόφησή του από το δέρμα, χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Στην κοσμητολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και φυσικά καροτένια. Επίσης, ήπιες περιπτώσεις ψωρίασης και εκζέματος καταπολεμώνται αποτελεσματικά έπειτα από συστηματική χρήση λαδιού καρύδας. Στον οργανισμό, το λαουρικό οξύ που περιέχεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό στην καρύδα, έχει αποδειχτεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό σε παθήσεις του ανοσοποιητικού.

Λάδι Καλέντουλας: Το λάδι της καλέντουλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Bοηθάει, επίσης, στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές. Αποτελεί εξαιρετική βάση για κρέμες, φυτικές αλοιφές, λοσιόν και πολλά άλλα φυσικά καλλυντικά. Mπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ αρωματοθεραπείας, καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη αιθέριων ελαίων. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρεφικό λάδι.

Βούτυρο Καριτέ: Το βούτυρο καριτέ «φυλάσσει» μέσα του 5 διαφορετικά και πολύτιμα φυτικά λιπαρά οξέα, τα οποία και κατακλύζουν το 90% της σύνθεσης του! Τα ευεργετικά αυτά οξέα, χωρίζονται σε στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά. Αυτή ακριβώς η υψηλή σύνθεση του σε λιπαρά φυτικής σύστασης, δίνει στο βούτυρο καριτέ εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Κυρίως το βούτυρο καριτέ προφυλάσσει και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος –προσόν ανεκτίμητο για καλλυντικό. Προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές βλαβερές επιθέσεις, από το κάπνισμα, την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση, χάρη στην παρόμοια δράση του με το πράσινο τσάι! Χαρακτηριστικό είναι, ότι από τις 10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βούτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες (catechins) οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάι. Οι κατεχίνες εκτός από την σύσφιξη και την αναζωογόνηση που προσφέρουν είναι πλέον γνωστό ότι είναι εξαιρετικά αντιγηραντικές, καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. To Βούτυρο Καριτε είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες Ε και Α, γνωστές για την εξασφαλισμένη γήρανση που προσφέρουν. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες έρευνες στον τομέα της αντιγήρανσης, η βιταμίνη Α ιδικά σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε είναι η μόνη που όχι μόνο μπορεί να σταματήσει τον χρόνο, αλλά και να τον γυρίσει πίσω . Οι βιταμίνες Α και Ε λοιπόν, έχουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.

Βούτυρο Κακό: Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καθώς περιέχει Βιταμίνη Ε. Είναι όμως ακόμη πιο γνωστό για την αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση των ραγάδων, των ουλών, των "αποχρωματισμών" της επιδερμίδας, των μαύρων κύκλων στα μάτια και των ρυτίδων. Είναι ιδανικό για τις ξηρές, ταλαιπωρημένες και "γερασμένες" επιδερμίδες, καθώς έχει έντονη ενυδατική δράση. Μαλακώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητα της.

Έλαιο jojoba: To λάδι jojoba έχει πολλές και ευρείες εφαρμογές, με ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. H δομή του μοιάζει με το φυσικό σμήγμα του ανθρώπινου δέρματος και γι’ αυτό μπορεί να εισχωρήσει στην επιδερμίδα ευκολότερα από κάθε άλλο έλαιο. Ως εξαιρετικά ενυδατικό, το λάδι jojoba είναι ιδανικό για τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες. Περιέχει μυριστικό οξύ, το οποίο διαθέτει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και βιταμίνη E, πρωτεΐνες και μέταλλα. Όταν χρησιμοποιείται στο μασάζ, έχει ενυδατική και μαλακτική δράση, ενώ συνιστάται η συνδυαστική χρήση του με κάποιο άλλο λάδι, μιας και το λάδι jojoba απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν διευκολύνει το «γλίστρημα» των χεριών. Σημαντικό είναι, επίσης, να αναφέρουμε ότι το λάδι jojoba συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης.

Βαλσαμέλαιο: Ήταν γνωστό ως Υπερικό στην Αρχαία Ελλάδα, στη νεότερη Ελλάδα είναι γνωστό ως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο, Υπερικός ή Βάλσαμο και στην ξένη (αγγλική) βιβλιογραφία αναφέρεται ως St. John's wort. Τα φύλλα αυτού του φυτού είναι φωτεινά κίτρινα-πορτοκαλί. Τα πέταλα, συνήθως κίτρινα-πορτοκαλί. Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ως επουλωτικό στις πληγές που γίνονταν από τα σπαθιά, για αυτό κι η ονομασία του σπαθόχορτο. Το Βαλσαμέλαιο είναι επουλωτικό και αντιφλεγμονώδες είτε σαν λάδι είτε σαν λοσιόν. Επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων, μωλώπων, κιρσών, ελαφρών εγκαυμάτων και ηλιακών εγκαυμάτων. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στις καλλυντικές κρέμες λόγω των ιδιοτήτων του

Ιδανικο για ..

Ιδανικό για όλες τις επιδερμίδες

οδηγιες χρησης

Καθημερινή χρήση

Για να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του κρεμμώδους - βελούδινου αφρού της μπάρας κλασικού σαπουνιού , κάνετε μασάζ σε βρεγμένο δέρμα ενώ ταυτόχρονα προσθέτετε νερό και επαναλαμβάνετε.

Μπορείτε παράλληλα για την επίτευξη πιο πλούσιου αφρισμού , να χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι.

Μετά από κάθε χρήση της μπάρας , απομακρύνετε από εστίες υγρασίας (μπανιέρα , σαπουνοθήκες με λιμνάζοντα νερά...) και αποθηκεύσtε σε ξηρό και στεγνό μέρος .Με αυτό τον τρόπο το σαπούνι σας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής .

Product Reviews

Customer Reviews

Based on 1 review Write a review

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ & ΠΛΗΡΩΜΗ

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες πάνω από 30€ για Ελλάδα και 70€ για Κύπρο

Για παραγγελίες μικρότερες των 30€ κόστος μεταφοράς 3€ για Ελλάδα και για παραγγελίες Κύπρου μικρότερες των 70€ κόστος μεταφοράς 7,5€

Για αντικαταβολή επιπλέον κόστος 2€

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Αντικαταβολή

Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας IBAN GR1701100670000006700143388 (όνομα δικαιούχου Μαρία Μπουκουβάλα)

Με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα μέσω PayPal (o πιο αξιόπιστος τρόπος πληρωμής παγκοσμίως για αγορές μέσω διαδικτύου) είτε έχετε λογαριασμό PayPal είτε όχι.

Με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα μέσω EveryPay (αδειοδοτημένο ίδρυμα πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος) για αποδοχή συναλλαγών με κάρτες

VISA , MasterCard , American Express, Maestro, Diners & Discover

ειδατε προσφατα

Loading...