+30 211 4086920 & 6934919569

Το καταστημα θα παραμεινει κλειστο απo 3/8-19/08 & 27/8-7/9

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ελαιόλαδο
                                 
Το ελαιόλαδο είναι το μυστικό της μακροζωίας των Ελλήνων. Πέραν των άλλων, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείτο κατά την αρχαιότητα για τις ασθένειες του δέρματος. Στον ιπποκράτειο κώδικα διαβάζουμε πάνω από 60 φαρμακευτικές χρήσεις, στην πλάκα του Απελλά-στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, αναφέρεται η θεραπεία από την κεφαλαλγία με την χρήση ελαιολάδου, ενώ στην εικονογραφία της αρχαιότητας συναντούμε ήδη από τον 6ο αιώνα τις καθαριστικές ιδιότητες του ελαιολάδου, συνήθως νέους που χρησιμοποιούν ένα ειδικό εργαλείο την "στλεγγίδα" για να καθαριστούν αφού πρώτα χύσουν ελαιόλαδο στο χέρι τους. Σαν μέσο καλλωπισμού το ελαιόλαδο το συναντούμε στην Οδύσσεια στον Τηλέμαχο, ο οποίος πλένεται με νερό και μετά αλείφεται με ελαιόλαδο. Οι αρχαίοι Έλληνες θεραπευτές χρησιμοποιούσαν ελαιόλαδο για να επουλώσουν πληγές, για να θεραπεύσουν την αϋπνία, τη ναυτία, τη χολέρα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν για να ενυδατώσουν και να μαλακώσουν το δέρμα τους ή το έβαζαν στα μαλλιά τους για να είναι υγιή και λαμπερά.Πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Α, Ε και πολυφενόλη, τα οποία είναι ισχυρά ενεργά αντιοξειδωτικά, καθώς βοηθούν δραστικά στην καθυστέρηση των συμπτωμάτων του γήρατος, στην αναζωογόνηση και αναδόμηση του δέρματος σε βάθος. Διατηρεί απαλό το δέρμα και το βοηθά να επανακτήσει την χαμένη ελαστικότητα του. Περιέχει επίσης βιταμίνη Κ η οποία σχετίζεται με την χλωροφύλλη και προσφέρει σημαντική βοήθεια στην καταπολέμηση της ακμής.
 
έλαιο argan
         
                                                            
 
Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, στερόλες και φαινολικές ενώσεις, περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης και την χαλάρωση της επιδερμίδας. Πολύτιμο έλαιο ιδιαίτερα θρεπτικό και συσφικτικό, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος κυρίως για τα ξηρά και αφυδατωμένα. Αποκαθιστά την ελαστικότητα και την απαλότητα στο δέρμα,εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και καταπολέμα τις επιπτώσεις της γήρανσης της επιδερμίδας.Εξαιρετικά θρεπτικό και επουλωτικό.Προστατευτικό του δέρματος, μειώνει τις επιπτώσεις των εξωτερικών επιθέσεων (ήλιος,άνεμος..)
 
αμυγδαλέλαιο
 
     
 Το λάδι αυτό εξάγεται από τους πυρήνες των γλυκών αμυγδάλων και έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για διάφορες θεραπευτικές χρήσεις και ενυδάτωση. Έχει ελαφρά κιτρινωπή όψη και γλυκιά οσμή και θεωρείται από τα καλύτερα έλαια επειδή δεν είναι πολύ βαρύ ή κολλώδες.
Εκτός από τη χρήση του ως καλλυντικό ή προϊόν φροντίδας του δέρματος, το αμυγδαλέλαιο επίσης χρησιμοποιείται ευρέως σε ιαματικές πηγές για αρωματοθεραπεία. Αυτό το λάδι είναι ιδανικό για μασάζ και κάνει το δέρμα σας καθαρό και λαμπερό. Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Επίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Αποτελεί εξαιρετικό μαλακτικό για τα μαλλιά, και ειδικά για τις ταλαιπωρημένες άκρες. Χρήση αμυγδαλέλαιου στις άκρες των μαλλιών, λίγες ώρες πριν το λούσιμο θα τις ενυδατώσει και θα τις δυναμώσει.
Επίσης θα προσφέρει υγιή λάμψη στα μαλλιά.Το αμυγδαλέλαιο βοηθά με τις μαλακτικές του ιδιότητες το δέρμα του κεφαλιού. Έτσι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις ξηροδερμίας και ερεθισμών. Ένα καλό λούσιμο μετά τη χρήση του θα εξασφαλίσει την αφαίρεση της λιπαρότητας, για όσους έχουν λιπαρά μαλλιά.
....
λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι μια θαυμάσια πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το μαγνήσιο, ποτάσσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Έχει επίσης εξαιρετική αντιοξειδωτική αλλά και αντιφλογιστική ιδιότητα, ενυδατώνει άριστα το δέρμα σε βάθος βοηθώντας έτσι την επιδερμίδα να απαλλαγεί άμεσα από την ξηρότητα, θεραπεύει και ηρεμεί από τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες, αναζωογονεί και διατηρεί υπέροχα απαλό και λείο το δέρμα. Είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προστατεύοντας το δέρμα από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Επίσης, το λάδι από καρύδα, χάρη στη μικρή μοριακή δομή του, επιτρέπει τη γρήγορη απορρόφησή του από το δέρμα, χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Στην κοσμητολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E και φυσικά καροτένια. Επίσης, ήπιες περιπτώσεις ψωρίασης και εκζέματος καταπολεμώνται αποτελεσματικά έπειτα από συστηματική χρήση λαδιού καρύδας. Στον οργανισμό, το λαουρικό οξύ που περιέχεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό στην καρύδα, έχει αποδειχτεί ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό σε παθήσεις του ανοσοποιητικού.

 

 λάδι καλέντουλας

Το λάδι της καλέντουλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Bοηθάει στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές. Aποτελεί εξαιρετική βάση για κρέμες, φυτικές αλοιφές, λοσιόν και πολλά άλλα φυσικά καλλυντικά. Mπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ αρωματοθεραπείας, καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη αιθέριων ελαίων. Eίναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Tέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρεφικό λάδι.

 

βούτυρο καριτέ

Το βούτυρο καριτέ «φυλάσσει» μέσα του  5 διαφορετικά και πολύτιμα φυτικά λιπαρά οξέα,τα οποία και κατακλύζουν το 90% της σύνθεσης του! Τα ευεργετικά αυτά οξέα, χωρίζονται σε στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά.Αυτή ακριβώς η υψηλή σύνθεση του σε λιπαρά φυτικής σύστασης, δίνει στο βούτυρο καριτέ εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες.  Κυρίως το βούτυρο καριτέ προφυλάσσει και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος –προσόν ανεκτίμητο για καλλυντικό. Προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές βλαβερές επιθέσεις, από το κάπνισμα, την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση, χάρη στην παρόμοια δράση του με το πράσινο τσάι! Χαρακτηριστικό είναι, ότι από τις  10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βούτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες (catechins) οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάι.Οι κατεχίνες εκτός από την σύσφιξη και την αναζωογόνηση που προσφέρουν είναι πλέον γνωστό ότι είναι εξαιρετικά αντιγηραντικές, καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. To Βούτυρο Καριτε είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες Ε και Α, γνωστές για την εξασφαλισμένη αντιγήρανση που προσφέρουν. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες έρευνες στον τομέα της αντιγήρανσης,  η βιταμίνη Α ιδικά σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε είναι η μόνη που όχι μόνο μπορεί να σταματήσει τον χρόνο, αλλά και  να τον γυρίσει πίσω . Οι βιταμίνες Α και Ε λοιπόν, έχουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.

 

βούτυρο κακάο

 

Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καθώς περιέχει Βιταμίνη Ε. Είναι όμως ακόμη πιο γνωστό για την αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση των ραγάδων, των ουλών, των "αποχρωματισμών" της επιδερμίδας, των μαύρων κύκλων στα μάτια και των ρυτίδων. Είναι ιδανικό για τις ξηρές, ταλαιπωρημένες και "γερασμένες" επιδερμίδες, καθώς έχει έντονη ενυδατική δράση. Μαλακώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητα της.

 

λάδι jojoba

Στην κοσμητολογία το λάδι jojoba έχει πολλές και ευρείες εφαρμογές, με ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. H δομή του μοιάζει με το φυσικό σμήγμα του ανθρώπινου δέρματος και γι’ αυτό μπορεί να εισχωρήσει στην επιδερμίδα ευκολότερα από κάθε άλλο έλαιο. Ως εξαιρετικά ενυδατικό, το λάδι jojoba είναι ιδανικό για τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες. Περιέχει μυριστικό οξύ, το οποίο διαθέτει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και βιταμίνη E, πρωτεΐνες και μέταλλα. Όταν χρησιμοποιείται στο μασάζ, έχει ενυδατική και μαλακτική δράση, ενώ συνιστάται η συνδυαστική χρήση του με κάποιο άλλο λάδι, μιας και το λάδι jojoba απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν διευκολύνει το «γλίστρημα» των χεριών. Σημαντικό είναι, επίσης, να αναφέρουμε ότι το λάδι jojoba συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης.

 

βαλσαμέλαιο

Ήταν γνωστό ως Υπερικό στην Αρχαία Ελλάδα, στη νεότερη Ελλάδα είναι γνωστό ως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο, Υπερικός ή Βάλσαμο και στην ξένη (αγγλική) βιβλιογραφία αναφέρεται ως St. John's wort. Τα φύλλα αυτού του φυτού είναι φωτεινά κίτρινα-πορτοκαλί. Τα πέταλα, συνήθως κίτρινα-πορτοκαλί.Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ως επουλωτικό στις πληγές που γίνονταν από τα σπαθιά, για αυτό κι η ονομασία του σπαθόχορτο. Το βαλσαμέλαιο είναι επουλωτικό και αντιφλεγμονώδες είτε σαν λάδι είτε σαν λοσιόν. Επιταχύνει την επούλωση τραυμάτων, μωλώπων, κιρσών, ελαφρών εγκαυμάτων και ηλιακών εγκαυμάτων. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στις καλλυντικές κρέμες λόγω των ιδιοτήτων του.

 

Χαμομήλι

 

Ιδιαίτερα αρωματικό φυτό, το βρίσκουμε παντού. Ταπεινό σε εμφάνιση, αλλά με πολύ σημαντικές ιδιότητες, θεωρείται από τα πιο χρήσιμα φαρμακευτικά φυτά. Η δράση του εξάλλου είναι γνωστή από την αρχαιότητα, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες εκμεταλλεύονταν τις πολύτιμες και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Περιέχει πτητικά έλαια που ονομάζονται αζουλένια αλλά και φλαβονοειδή στα οποία χρωστά τη σπασμολυτική, ηρεμιστική, αντιφλεγμονώδη και αντιεμετική του δράση. Tο έγχυμα αλλά και το αιθέριο έλαιο του φυτού παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση της ερεθισμένης επιδερμίδας, ενώ ενδείκνυνται για το ντεμακιγιάζ και την καταπράυνση της περιοχής των ματιών. Eίναι ιδανικά ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες ή την επιδερμίδα των μωρών. Tο έγχυμα του φυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό πληγών, προκειμένου να αποφύγουμε πιθανή μόλυνση, αλλά και για την επίσπευση της επούλωσής τους. Mε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, κατά του σχηματισμού ελευθέρων ριζών, οι οποίες συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης. Αντισηπτική,αντιερεθιστική,αντιρυτιδική και ενυδατική δράση.

 

 κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα είναι πλούσιο σε αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες που βοηθάν το δέρμα να αναγεννηθεί. Από την αρχαία Αίγυπτο , οι γυναίκες είχαν γνώση  και επωφελήθηκαν από τις ενυδατικές ιδιότητες του κατσικίσιου γάλακτος . Το 3,5% λιπαρά και πρωτεΐνες που βρίσκονται στο κατσικίσιο γάλα  αφήνουν  το δέρμα απαλό και εύπλαστο. Είναι το μοναδικό γάλα που περιέχει βιοργανικό νάτριο και σελήνιο. Συγκεντρώνει τις υψηλότερες ποσότητες βιταμινών (βιταμίνες Α, Β2, C, D, νιασίνη) και περιέχει καροτίνη που λειτουργεί προληπτικά ενάντια στον καρκίνο. Είναι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α που βοηθά  στην άμυνα του οργανισμού, στην ανάπτυξη και στην υγεία του δέρματος. Περιέχει ριβοφλαβίνη πού  έχει σημαντικό ρόλο για υγιές δέρμα.

 

θυμαρίσιο μέλι

Περιέχει πλήθος βιταμινών, όπως βιταμίνη Β6, θειαμίνη, νισασίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ. Έχει αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Βοηθά το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο και σε συνδυασμό με το γάλα κρατάει την επιδερμίδα μας νεανική. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο) ενώ είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες και τη σημαντική αντιοξειδωτική του δράση. Βοηθά στην καταπολέμηση φλεγμονών, μολύνσεων και έχει αντιβακτηριδιακή δράση χάρη στα αντιοξειδωτικά του. Επιπλέον, έχει επουλωτικές επιδράσεις στις πληγές, οι οποίες οφείλονται στην αντιβακτηριακή του δράση και στο γεγονός ότι αυξάνει την συγκέντρωση γλουταμίνης στην πληγή. Παράλληλα, ενισχύει την παρουσία της λέμφου στην πληγή. Με το μέλι μπορούμε τα βοηθήσουμε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα να ξαναβρεί την φρεσκάδα και την ελαστικότητα του

 

μετάξι

Τα αμινοξέα μεταξιού (Silk Amino Acids) προέρχονται από την υδρόλυση καθαρών ινών μεταξιού και έχουν ως χαρακτηριστικό το πολύ χαμηλό μοριακό βάρος, το οποίο τους επιτρέπει να εισχωρούν βαθειά στις στοιβάδες της επιδερμίδας και στα μαλλιά.  Αυτό τους προσδίδει ενυδατικές, αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Το υγρό μετάξι είναι πολύ πλούσιο στην ουσία serine, η οποία έχει την ικανότητα να δεσμεύει την φυσική υγρασία μέσα στην επιδερμίδα αλλά και στις τρίχες. Οι τρίχες σταματούν να είναι ξηρές και εύθραυστες με τάση για ψαλίδα και η επιδερμίδα αποκτά λάμψη, απαλότητα και σφρίγος. Περιέχει επίσης την πρωτείνη fibroin η οποία είναι υπεύθυνη για την απαλή και μεταξένια υφή που προσδίδει το υγρό μετάξι στα καλλυντικά σκευάσματα. 

Loading...