EUR
 • EUR
 • USD
 • GBP
 • JPY
 • RUB
 • CHF
 • CAD
 • AUD
 • SEK
 • NOK
 • AED

+30 2114086920

theOliveSense

Aρθρο που δημοσιευθηκε στην εφημεριδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την Κυριακη 11/9/2016 , και στο http://www.newmoney.gr για την theOliveSense

Aρθρο που δημοσιευθηκε στην εφημεριδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την Κυριακη 11/9/2016 , και στο http://www.newmoney.gr για την theOliveSense

"Το εργαστήριο δύο νέων ανθρώπων που, εκτός από τα εξαιρετικά φυσικά χειροποίητα σαπούνια, προχώρησε ακόμα παραπέρα δημιουργώντας μια σειρά περιποίησης για τους τετράποδους φίλους μας"

Του Κώστα Τσαούση

Tο βρήκα μπροστά μου -όπως και χιλιάδες άλλα πράγματα σε καθημερινή βάση- στις σελίδες του Facebook. «Η 100% φυτική σειρά περιποίησης για σκύλους (περιορισμένης παραγωγής) είναι ήδη έτοιμη και σας περιμένει», διάβασα στην ανάρτηση κάτω από τη φωτογραφία με τα προϊόντα. Αναζήτησα στα γρήγορα τον δράστη της ανάρτησης. Σηκώνοντας τα μάτια και με τη βοήθεια του ποντικιού τον ανακάλυψα: theOliveSense Εργαστήριο Φυσικού Χειροποίητου Σαπουνιού Ελαιολάδου.

Από την ανάρτηση και ακολουθώντας τα ψηφιακά μονοπάτια έφτασα σε μια οικοτεχνία και τους δημιουργούς της. «Είμαστε μια μικρή οικογενειακή εταιρεία (αποτελούμενη μόνο από δύο ανθρώπους, τον χημικό μηχανικό Βασίλη Τσακόπουλο και τη σύζυγό του, σχεδιάστρια Μαρίζα Μπουκουβάλα) με λειτουργία μόνο δύο χρόνια - από το καλοκαίρι του 2014», μου είπαν στα γρήγορα όταν ανταλλάσσαμε τις πρώτες κουβέντες γνωριμίας. Ζεστοί άνθρωποι και οι δύο - έχουν ήδη διαγράψει μια πολύχρονη επαγγελματική διαδρομή και συνεχίζουν να αγωνίζονται για όλα όσα πιστεύουν.

Το εργαστήριό τους βρίσκεται στα Ανω Ιλίσια, στου Ζωγράφου. Στα άμεσα σχέδιά τους, όπως λένε, είναι η διαμόρφωση ενός εκθεσιακού χώρου και ενδεχομένως και ενός καταστήματος λιανικής. Σήμερα οι πωλήσεις των προϊόντων τους πραγματοποιούνται μόνο από το ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτουν (www.theolivesense.com) και το δίκτυο της χονδρικής. Με λίγα λόγια, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «έξυπνης και δημιουργικής οικονομίας» στον αστικό χώρο όπου μια οικοτεχνία αξιοποιεί γνώσεις των μελών της οικογένειας αλλά και τις ψηφιακές δυνατότητες για να ορίσει τη σχέση της με το κοινό (κοινά) στο οποίο στοχεύει.

Αλλά ας επιστρέψουμε στα κατοικίδια και τα προϊόντα τους. Ο λόγος στους δημιουργούς: «Ολα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια περίπου, όταν προσαρμόσαμε το σαπούνι μας -είναι άλλες οι ανάγκες των ζώων από αυτές του ανθρώπου λόγω διαφορετικού pH κ.λπ.- στη δική μας σκύλα, θέλοντας να την προστατεύσουμε και αυτήν -καθώς για εμάς είναι τρόπος ζωής- από τα χημικά του εμπορίου. Προσθέσαμε φυτικά αιθέρια έλαια για να του προσδώσουμε αντιπαρασιτική προστασία που είναι απαραίτητη για τους τετράποδους φίλους μας. Με την πάροδο του χρόνου δοκιμάστηκαν σε πολλά σκυλιά φίλων και γνωστών. Οι αναφορές που είχαμε ήταν εξαιρετικές. Δημιουργήθηκε λοιπόν μια νέα σειρά προϊόντων (διατίθεται από το τέλος Αυγούστου στο eshop μας) τριπλής δράσης (καθαρισμός - ενυδάτωση - προστασία). Είναι προϊόντα 100% φυτικά, περιορισμένης παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας, βασισμένα στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα οποία απευθύνονται σε συνειδητοποιημένους κατόχους κατοικιδίων, που αναζητούν το καλύτερο γι' αυτά.
Ηδη δουλεύουμε και δοκιμάζουμε μια νέα σειρά αντίστοιχων προϊόντων για γάτες. Είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση που είχαμε και γι' αυτά τα προϊόντα».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Βασίλης και η Μαρίζα, μετά από πολυετή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, αποφάσισαν το 2013 να κάνουν μια μεγάλη στροφή στην καριέρα και στη ζωή τους. Οπως εξηγούν, «το έναυσμα όλου αυτού του εγχειρήματος ήταν η θέλησή μας για να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας και φυσικά η ανάγκη για επιβίωση. Στόχος μας ήταν να αξιοποιήσουμε το δικό μας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δίνοντάς του μια υπεραξία και δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν. Η κρίση σίγουρα ήταν το έναυσμα για πάρα πολλούς από εμάς στο να μας ωθήσει να δημιουργήσουμε καινοτόμα ποιοτικά προϊόντα. Τώρα πια γίνονται εξαιρετικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Ηταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, δεδομένου ότι όλοι οι εξωτερικοί παράγοντες ήταν εναντίον αυτής της κίνησης (οικονομικές δυσκολίες εκ μέρους μας, ασταθές και αμφίβολο οικονομικό περιβάλλον, δυσκολίες στο γραφειοκρατικό κομμάτι της διαδικασίας, προβληματική αγορά με στρεβλώσεις, ουσιαστική άγνοια μεγάλου μέρους του αγοραστικού κοινού για το σαπούνι ελαιολάδου). Μην ξεχάσουμε εδώ να αναφέρουμε τη δυσκολία στην πρόσβαση κεφαλαίων»...

Τα μοναδικά εφόδια που είχαν για το εγχείρημά τους ήταν η αγάπη τους για το φυσικό χειροποίητο σαπούνι και γενικότερα τα φυτικά προϊόντα, η τεχνογνωσία στην παρασκευή σαπουνιού από τον Βασίλη και η καλλιτεχνική ματιά της Μαρίζας στο κομμάτι της παρουσίασης. «Αυτά λοιπόν ήταν αρκετά για να μας κάνουν να δώσουμε τη δική μας ''σύγχρονη ματιά στο σαπούνι ελαιολάδου''».

Οι ίδιοι αφηγούνται τη μικρή τους δημιουργική τους περιπέτεια: «Πειραματιστήκαμε περίπου για έναν χρόνο σε ένα μικρό αυτοσχέδιο εργαστήριο στην Ορεινή Κορινθία, με ολοκαίνουριες συνταγές που δημιουργήσαμε. Ενσωματώσαμε -πρωτοποριακά για τα ελληνικά δεδομένα υλικά- ενεργό άνθρακα, μετάξι, άργιλο, αξιοποιώντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες, καθώς επίσης και ένα μείγμα πολύτιμων ελαίων και βουτύρων που συνοδεύει απαραίτητα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μας σε όλα μας τα σαπούνια.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αξιοποιήσουμε τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης (χαμομήλι, λεβάντα, φασκόμηλο, θυμάρι, τσουκνίδα, δάφνη, αλόη, θυμαρίσιο μέλι, κατσικίσιο γάλα κ.λπ.). Μετά από πολλές δοκιμές και πειράματα καταλήξαμε σε μια μεγάλη γκάμα τελικών προϊόντων (12 κωδικοί σε μπάρα σαπουνιού και 5 κωδικοί σε υγρό σαπούνι). Κάθε σαπούνι προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν σαπούνια προσαρμοσμένα στους διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας, απολεπιστικά κ.λπ. Εκτοτε βρίσκονται σε μόνιμη παραγωγή. Στο συρτάρι μας υπάρχουν ήδη καινούριες ιδέες και συνταγές με νέα υλικά που στο άμεσο μέλλον θα πάρουν τον δρόμο της παραγωγής».

Ετσι λοιπόν το καλοκαίρι του 2014 γεννήθηκε η theOliveSense. Μία εξ ολοκλήρου χειροποίητη μικρή επιχείρηση, μια σύγχρονη οικοτεχνία αστικού χώρου. «Η δημιουργία του logo, του site, η φωτογράφηση των προϊόντων, οι μακέτες και οι συσκευασίες έγιναν από τους δυο μας. Χειριζόμαστε εμείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την προώθηση των προϊόντων. Στην ουσία περνάνε όλα από χέρια μας. Ολα γίνονται μετά από συνεννόηση των δυο μας. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον σε όλη αυτή την παραγωγική διαδικασία και στα μετέπειτα στάδια. Ολο αυτό το έργο, όπως καταλαβαίνετε, είναι ένα πολύ βαρύ φορτίο, με απίστευτες ώρες δουλειάς. Καταφέραμε λοιπόν να παρασκευάσουμε και να παρουσιάσουμε σαπούνια που καλύπτουν εμάς, πάνω απ' όλα, ποιοτικά και αισθητικά».

Για το τέλος κράτησα δύο λόγια τους που έκαναν εντύπωση: α) «Η ανταπόκριση που είχαμε ήταν τέτοια που μας έδωσε χαρά. Οι αφοσιωμένοι πελάτες μας (μέσω του eshop μας) μάς δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε. Δεν σας κρύβουμε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές αυτά τα τρία χρόνια που εισπράξαμε και πολλές απογοητεύσεις», και β) «Είμαστε πολύ προσεκτικοί ως προς την τοποθέτηση των προϊόντων μας. Τα θεωρούμε παιδιά μας και θέλουμε να τοποθετούνται σε σημεία που τα εκτιμούν και δεν είναι απλώς ένα ακόμα προϊόν για να γεμίσει το ράφι. Ζητάμε συνεργάτες οι οποίοι να ασπάζονται τις δικές μας αρχές και αξίες».

Leave a comment

Loading...
Body moisturizing blend of precious oils with vitamin E

Last week someone liked and bought

Body moisturizing blend of precious oils with vitamin E

From Florida USA

Analytics by GoSquared